Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

«Джура» знову об’єднала дітей

Дата: 10.05.2024 16:44
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

День 10 травня 2024 року для Галицького закладу загальної середньої освіти став не звичайним спокійним днем, а днем гамірним, переповненим веселою дітворою, дзвінким щебетом дитячих голосів, звуками пісень та віршів.

Це у Галиці зібралися здобувачі освіти 11 – 14 років із 6 закладів освіти громади для проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Рої Лосинівського ЗЗСО «Нащадки козака Лося», Перемозького ЗЗСО «Кожум’яки», Світанківської гімназії «Незламні», Галицького ЗЗСО «Патріот», Шатурської гімназії «Воля», Сальненського ЗЗСО «Незламні серця» зібралися для виконання завдань військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування. Цьогоріч учасників змагань вітало багато запрошених гостей: Лосинівський селищний голова Анатолій Стрілець, начальник відділу призову Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Ярослав Бова, начальник відділу культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА Валентина Полуда, Галицький сільський староста Галина Микитченко, представники сектору ювенальної превенції відділу превенції Ніжинського РУП ГУНП у Чернігівській області Юлія Помазан та Тетяна Дахно. Із словами напуття звернувся до учасників селищний голова Анатолій Стрілець. Побажав дітям здоров’я, товариських стосунків, дружніх відносин, чесної боротьби та із користю провести цей час. Шановним гостем був учасник бойових дій, житель селища Лосинівка Анатолій Литовченко.

Рій «Кожум’яки» Перемозького ЗЗСО, який став переможцем гри «Джура» у 2023 році та зайняв у обласних змаганнях 5 місце серед 29 команд Чернігівської області, почесно підняв Державний прапор України.

Після слів привітань учасники гри представили свої рої та почали змагатися у залікових конкурсах: інтелектуальному конкурсі «Відун», конкурсі з надання долікарської допомоги «Рятівник», конкурсі «Теренова гра» (з елементами орієнтування), конкурсі «Стрільба», конкурсі «Туристсько-спортивна смуга перешкод», надали матеріали для обов’язкових конкурсів «Ватра» та «Книга звитяг».

У завзятій боротьбі другий рік поспіль перемогу здобув рій Перемозького ЗЗСО «Кожум’яки». Не на багато від них відстали «Нащадки козака Лося» Лосинівського ЗЗСО і зайняли друге місце. На третій сходинці – рій «Незламні» Світанківської гімназії. Мужньо боровся за перемогу рій «Незламні серця» із Сальненського ЗЗСО. У цьому році вони змагалися вперше, але їхню наполегливість та старання можна було поставити за приклад решті учасників гри. Вони вибороли четверте місце. П’яте та шосте місця у Галицького ЗЗСО та Шатурської гімназії. Потрібно додати, що в цьому році з’явився новий конкурс «Стрільба», і, незважаючи на те, що учні такого віку ще не вправляються у стрільбі, наші учасники з цим завданням справилися непогано. Маємо і своїх переможців: серед дівчаток – Карина Омельченко (Лосинівський ЗЗСО), серед хлопців – Андрій Парасюк (Перемозький ЗЗСО).

Врученням перехідної нагороди «Герб», грамот, дипломів, нагородження спортивним інвентарем, солодощами від селищного голови Анатолія Стрільця та смачним обідом від Галицьких кухарів завершилися змагання. Утомлені, але щасливі діти повернулися додому. А Галицький заклад ще довго згадуватиме це військово-спортивне дійство, яке за довгий час війни зібрало, здружило, об’єднало заклади освіти Лосинівської громади.

Закінчилася гра. Учасники задоволені – і це найголовніше! Хочеться сказати слова величезної подяки нашому селищному голові Анатолію Олексійовичу Стрільцю за допомогу в організації та проведенні «Джури». У такий складний для країни та громади час він знаходить кошти не тільки для фронту, а й намагається не обділити увагою і розвиток культури і спорту в громаді. Велика подяка спонсорам місцевого сільськогосподарського підприємства Ксена, за надані продукти харчування для приготування Козацького куліша,овочі,фрукти.

Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь