Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Навчання на тему: «Реінтеграція ветеранів та ветеранок в громадах».

Дата: 06.06.2024 12:02
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Багаторічна повномасштабна війна з росією виводить ветеранську тематику на перший план. Для органів місцевого самоврядування робота з ветеранами та їхніми родинами стала одним з найважливіших і найскладніших напрямів діяльності. З кожним днем все більше захисників і захисниць стають на захист нашої Батьківщини, тому питання,зокрема, реінтеграції ветеранів у громади та підтримки їхніх родин стоїть надзвичайно гостро.

Саме громадам доведеться забезпечувати виконання значної частини завдань держави, у тому числі, пов’язаних з реінтеграцією ветеранів.

У зв’язку з цим для 7 представників громад з Дніпропетровської, Чернігівської, Черкаської та Запорізької областей, серед яких була і керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Марина Матяш, американськими експертами було проведено навчання в бельгійському місті Брюгге 27-29 травня 2024 року на тему: «Реінтеграція ветеранів та ветеранок в громадах».

Учасники навчання обмінювалися досвідом, станом напрацювань у громадах на сьогодні, а також обговорювали виклики, які постають на шляху до впровадження ефективних програм для ветеранів і ветеранок.

Власним досвідом повернення з військового життя до цивільного відверто з учасниками поділився ЛенсО’Браян, ветеран армії США, колишній командир гарнізону Форт-Нокс, штат Кентуккі, член комітету ветеранів ІСМА, за що йому щира вдячність. Також висловлюємо слова подякиЛорі Хагг, директорці ІСМА зі зміцнення спроможності та врядування, старшій радниці з питань врядування Проекту ПРОМІС в Україні (Міністерство міжнародних справ Канади), у минулому Менеджерка міста Франкфурт (штат Кентуккі) за чудову організацію заходу та @ІСМА –InternationalCity/CountyManagementAssociationза надану можливість навчання для нашої громади у питаннях ветеранської політики.

https://www.facebook.com/ICMAORG

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь