Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Навчання на тему: «Реінтеграція ветеранів та ветеранок в громадах».

Дата: 06.06.2024 12:02
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Багаторічна повномасштабна війна з росією виводить ветеранську тематику на перший план. Для органів місцевого самоврядування робота з ветеранами та їхніми родинами стала одним з найважливіших і найскладніших напрямів діяльності. З кожним днем все більше захисників і захисниць стають на захист нашої Батьківщини, тому питання,зокрема, реінтеграції ветеранів у громади та підтримки їхніх родин стоїть надзвичайно гостро.

Саме громадам доведеться забезпечувати виконання значної частини завдань держави, у тому числі, пов’язаних з реінтеграцією ветеранів.

У зв’язку з цим для 7 представників громад з Дніпропетровської, Чернігівської, Черкаської та Запорізької областей, серед яких була і керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Марина Матяш, американськими експертами було проведено навчання в бельгійському місті Брюгге 27-29 травня 2024 року на тему: «Реінтеграція ветеранів та ветеранок в громадах».

Учасники навчання обмінювалися досвідом, станом напрацювань у громадах на сьогодні, а також обговорювали виклики, які постають на шляху до впровадження ефективних програм для ветеранів і ветеранок.

Власним досвідом повернення з військового життя до цивільного відверто з учасниками поділився ЛенсО’Браян, ветеран армії США, колишній командир гарнізону Форт-Нокс, штат Кентуккі, член комітету ветеранів ІСМА, за що йому щира вдячність. Також висловлюємо слова подякиЛорі Хагг, директорці ІСМА зі зміцнення спроможності та врядування, старшій радниці з питань врядування Проекту ПРОМІС в Україні (Міністерство міжнародних справ Канади), у минулому Менеджерка міста Франкфурт (штат Кентуккі) за чудову організацію заходу та @ІСМА –InternationalCity/CountyManagementAssociationза надану можливість навчання для нашої громади у питаннях ветеранської політики.

https://www.facebook.com/ICMAORG

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь